Public Toilets in Zuzhai Village

Atelier cnS

The Public Toilet in Zuzhai Village is located in the well-known hometown of overseas Chinese and the township of Diaolou. It is designed and located at the original public toilet in Zuzhai Village. The old materials and the old toilet are reborn after the reuse of material from the demolished toilet.

In terms of architectural form, we chose a landscape-like treatment, hiding the functional area of ??the toilet under the large steps that provide villagers with daily leisure and entertainment. The large steps could host activities, in an attempt to solve the contradiction between the convenience and concealment of public toilet.

With regard to the choice of materials, we attempt to create a new modulus and order, reusing the old bricks and tiles that have lost their modulus after being broken and cannot be used, which let the old materials continue to write a new form of history. The use of a steel cages with a uniform modulus allows the tiles to be organized flexibly in the cages.

These materials carry memories of the past of the village, we hope to organize them into the new public toilet, to maintain the common and moving details of lives in Zuzhai after the renewal.