Mulan Weichang Vistor Centre library

Zhang Hai'ao(HDD)

 

Mulan weichang is located in the north east of Hebei province, connected to inner Mongolia grassland, which is one of the most beautiful landscape on the earth. 3 different ways are create in order to achieve the goal. The first is to be inspired by local architecuture. The second is to use local material including old stone, used wooden beam and ratten. Together with surrounding micro landscape, the building could fit into the vast nature. 

The most difficult part of the project is to create eternal relationship between grassland and the building. Many elements are taken from the traditional yurt building, for example: the pattern and the facade. Two big circles create the main living room, extending the traditional yurt layout. While the extended boxes become the semi-public space. This kind of layout makes the yurt fit the modern life style. In terms of facade designing, by creating wooden frames in different thickness, the flower shaped roof could be made. The interior space is derived from the traditional yurt interior by using framing in different direction.

In the future, Zhang Hai'ao hopes it will also be the central library for the region. Local children could come here to read and play. In the future, this building become The Catcher in the Rye for this region. We hope different people with different faith could come here to play together, sharing different ideas to forge into a strong group.

hdd-group.com

Website Menu